Πιπερίτσες κοκκινεσ γεμιστές με κιμα !!
Svake
godine jedva čekam da stignu
crvene paprike. Sviđaju mi se strašno pravljene na sve načine: pečene sa sirom
, sa bjelim lukom i maslinovim uljem. Ali ovo jelo nije samo ukusno ali i ljepo
izgleda. Bilo mi je prijatno iznenadenje da su ovde crvene paprike toliko
jeftine. U Grčkoj su zaista skupe . Takođe , svake godine uvjek ih zaledim u
zamrzivacu , tako da ih imam u toku cijele godine. Za mene ovo jelo je jedno od
omiljenih.
Sastojci :
750 gr mljevenog
meso od teletina (možda je bolje pola od svinjetine i pola od teletine ali meni
se sviđa samo od teletine)
100 gr riže
1 patlidžan bez
kore
1 crni luk
1- 2 glavice
bjelog luka (obično izbjegavam bjeli luk , ali ako vama se sviđa možete ga slobodno
koristiti)
1 velika mrkva
3 velike kašike
soka od paradajza
Krompir (po želji)
Malo ulja
U tiganj
stavljamo mljeveno meso pa čekamo da se prži. Na početku meso ostavlja pjenu.
Promješamo dobro i čim meso počne da mijenja boju i da izgleda prženo , dodamo
malo ulja i sve ostale sastojke, koje smo predhodno sitno isjekli.
Smanjimo temperaturu
i ostavimo smesu da se kuha. Ne zaboravljamo da dodamo patlidžan , jer daje
jelu poseban sladak ukus. Ne treba da je potpuno iscjeđeno.
Mora imati malo tečnosti.
Kada je smesa
gotova punimo paprike.
Dodamo krompir i
pečemo na temperaturi od 220 C oko jedan i po sat ali zavisi od rerne u
kojoj pečemo.
Naše jelo možemo
servirati i toplo i hladno. Inače vrlo je ukusno i puno ljetnih mirisa.
Δε θα μείνει τίποτα!
Prijatno!!!!!!!!!!!!
Γεία σου Βάσω. Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα σου αυτή προσπάθεια και ελπίζω κάθε μαγειρικό σου όνειρο να πραγματοποιηθεί. Να είσαι πάντα καλά εσύ και η οικογένειά σου και να μας συντροφεύεις με τις νόστιμες συνταγές σου. Για αυτό το φαγητό, τι να πω; Δεν υπάρχουν λόγια, είναι καταπληκτική. Θα τη δοκιμάσω σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια φίλη σου από τα παλιά...
Εύχομαι να είσαι γουρλού!μου έκανες το πρώτο σχόλιο!
Διαγραφήτα λέμε στο τηλ.
Το εύχομαι κι εγώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιο το φτιαχνω κι εγω χωρις σκορδα και με μικροαλλαγες, αλλα ζεαταινω λιγο τις πιπεριες στο τηγανι να μαλακωσουν πρωτα για να τις ξεφλουδισω,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκπληκτικό πιάτο : )) Πώς και πώς περιμένω να γίνουν οι κόκκινές για να το φτιάξω. Κάποτε το κάνω και με πράσινες αλλά δεν είναι ίδιο. Το σκόρδο δεν το πολυσυμπαθώ , αλλά στα φαγητά το χρησιμοποιώ (αν και πολλές φορές το ξεχνάω λόγω της αντιπάθειας που το τρέφω :)), μιας και είναι φυσικό φάρμακο
ΑπάντησηΔιαγραφή