Taman za tople dane !!
Ljeti (barem meni) se ne sviđa da pravim kolače, jer nam donosi slatko i jako ukusno voće. Ko može okrenuti glavu na hladnu lubenicu posle podne ili na komad slatke dinje. Vrućina ne dozvoljava velike aktivnosti niti je topla rerna prijatna. Obično pravim kolače koji su za 10-1 5 minuta gotovi i naravno su lagani. Par keksića , jednu laganu kremu i to je to . Bez truda i bez mnogo kalorija naravno .. jer kako se približava ljeto …to više se brinemo …
Jedan takav kolač je i današnji. Napravila sam ga prije par dana , kada je toplomejer pokazivao 40. Osvežavajući i ne puno sladak.. Čisto da se zasladimo…
Sastojci 1 pakovanje keksa 1 šolja zobenih pahuljica 100 gr margarina na sobnoj temperaturi 2-3 s.k mlijeka 2-3 s.k šećera u prahu Krema 1 kondenzovano mlijeko 400 ml kisele pavlake 2 velike i zrele banane 1 želatin Glazura od eurokrema 3 s.k eurokrema 3 s.k mlijeka 3 s.k pripremljene kreme od pavlake |
U blenderu sameljemo keks i zobene pahuljice pa dodamo jako meki maslac i mlijeko. Sve dobro izmješamo rukom. Probajte , ako zelite dodajte šećer u prahu.Ja sam dodala par kašika. Počnimo da oblazemo kalup masom.
Pripremamo kondenzovano mlijeko.
U blenderu izmiksamo pavlaku , kondenzovano mlijeko i banane. Istovremeno kesicu želatina rastvorimo sa 4-5 kašika vode i ostavimo da nabubre u par kašika vode. Potom zagrejavamo na ben mari dok se u potpunosti ne istopi. Želatim dodajemo u kremu.
Prelijevamo kremu preko dna kolača.
Sve sastojke glazure stavljamo u jednu malu šerpu i grejemo ih na laganoj vatri nekoliko minuta. Glazuru sipamo preko kreme. Kolač se stavlja u frižider nekoliko sati prije serviranja.
To je to !!
mala tajna 1 : kad pravim takve kolače , obično sa keksićima miješam i zob , jer mi se svidja njen ukus. Vi možete koristiri samo keks , nije problem .
mala tajna 2 : Bolje je da su banane zrele , one koje se prodaju jeftinije , jer su tamnije ..
mala tajna 3 : kolač nije sladak. Ja bih ga nazvala dijetalni. Vi možete da ga zasladite malo dodajući više šećera i u podlogu i u kremu. Sve je pitanje ukusa !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!
Το σύστημα έχε χαζέψει πλήρως.. άλλο κείμενο δημοσίευσα αρχικά , άλλο προέκυψε στην συνέχεια.εμφανίστηκε το κείμενο που είχα προετοιμάσει αλλά μετά το άλλαξα.δημοσίευσα το σχόλιο σου , βγήκε ένα πράγμα άλλα ντ αλλων..η συνταγή είνια αυτή. λοιπόν, το ζαχαρούχο είναι , αλλά το φτιάχνω μόνη μου γιατί δεν το βρίσκουμε εδώ . δεν είναι καθόλου γλυκο. θα το ήθελα και πιο γλυκο για να είμαι ειλικρινής , αλλά καλύτερα έτσι δροσιστικό για να μην γεμίζουμε και άδειες θερμίδες από τη ζζάχαρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάος με αυτήν την αναρτηση. Και το φεις αλλού έβγαζε..Νομίζω ότι τα διόρθωσα όλα..Διόρθωσα και εκεί που λέει πριπρεμλιενα κρεμα οντ γιοκουρτα. εννοούσα πάβλακα. εγώ όλα αυτά γιαούρτια τα λέω .. Είναι ωραίο γλυκάκι , απλό και γευστικό... αλλά όλα αυτά που έγιναν με την αναρτηση του .. ε .. δεν θα το ξαναφτιάξω :))
ΑπάντησηΔιαγραφήTi exeis kanei patao apo to meil to link k me vgazei ekei pou les o tebi:)
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ δεν έχω κάνει τίποτα . μονο του τα κάνει όλα ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈσβησα κατά λάθος το σχόλιο . Δεν φταίει το σύστημα .. εγώ φταίω. Λοιπόν , εγώ έβαλα ζαχαρούχο. το φτιάχνω μόνη μου , γιατί εδώ δεν το πουλάνε. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις , αν έχεις γάλα σε σκόνη.Το αποτέλεσμα δεν είναι γλυκό , είναι πολύ δροσστικό και ευχάριστο. Όσο για τις αναρτήσεις .. τι να πω .. δεν μπορώ συχνά .και εγώ θα ήθελα να έβαζα συνταγές πιο συχνά αλλά δεν προλαβαίνω. φαντάσου ότι κάνω ένα προσχέδιο , γράφοντας ό,τι μου έρχεται στο κεφάλι με πολλά λάθη. μετά σιγά σιγά το διορθώνω , προσθέτω φωτο , ξαναδιορθώνω και πριν το δημοσιεύσω το κοιτάει και ο άνδρας μου ... αλλά όλα αυτά τα κάνω πολύ αργά ,γιατί δεν προλαβαίνω...δυστυχώς
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
ΑπάντησηΔιαγραφήkalws, epeidh moy fainetai ligo periploko k nomizo oti boro na to kano aploystero, ama vro ginomenes bananes sklaveniti tha kano kati paromoio. De piraazei poy svistike to sxolio, ama eida tin apadisi de me noiazei k na svistei. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήopos k na hei hvala na ideji
ΑπάντησηΔιαγραφήnema na cemu :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε αυτο το γλυκο εχω μια απορια. Η μπανανα δε μαυριζει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι γιατι να μσυρισει; θσ την πολτοποιησεις την ωρα που θα την προσθεσεις κ οχι πιο πριν.βεβαια πρεπει να παραδεχτω οτι στο παρελθον εκανα μια τουρτα μπανανα κ νομισα οτι θα βγει η κρεμα κιτρινη (ετσι ηταν στη φωτο της αργυρως)...εεεε,προσθεσα χρωμα ζαχαροπλαστικης με το τσουβαλι😊.
ΔιαγραφήΔε με πειραζει να μη βγει κιτρινο αλλα σκεφτομαι μη μαυρισει η ωμη πατικομενη μπανανα, ισως το ξινο του γιαουρτιου την συντηρει,τι εννοεις μια ζελατινη? Ενα φυλλαρακι? Θα ηθελα να το φτιαξω αλλα δεν εχω αυτα τα υλικα οποτε αν βαλω γιαουρτια κ κρεμα γαλακτος δε ξερω πως θα βγει. Μη χαθει η γευση της μπανανας.. Μηπως να ριξω ζελε μπανανας δε ξερω, ουφ, δε μου στελνετε ενα σε πακετακι καλυτερα :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι , ζελατίνη είναι σε σκόνη , νομίζω κάθε φακελάκι έχει 10 γρ. Λογικά πουλάνε και κάτω , δεν γνωρίζω γιατί με τις ζελατίνες δεν έχω και την καλύτερη σχέση :)). Όλα τα υλικά έχεις, γιαούρτι. Αν θές φτιάχνεις ζαχαρούχο , αν όχι αγοράζεις. Η γευση της μπανάνας είναι εντελώς διακριτκή και πολύ ωραίος συνδιάσμός με την μερέντα από πάνω. Τίποτά δεν μαυρίζει.Εξάλλου , δεν είναι και καμία μεγάλη πόσοτήτα οπότε γρήγορα θα φαγωθεί :))
Διαγραφή