Χρώμα στο πιάτο σας!!!
Boja na tanjiru!!!
Ponekad se pitam, ko voli više rižu ja ili Kinezi? Po meni je riža najbolji prilog uz meso. Na
internetu možete naći dosta recepata šarene riže ali ovaj je najjednostavniji
od svih. Njegova jednostavnost se nalazi tačno u tome što koristimo zaleđeno
povrće. Probajte na ovaj način . Posle 20 minuta uživaćete u ukusnoj riži sa
prelijepim izgledom .
Sastojci:
2 šolje riže -oko
400gr, (riža dugo zrno koja je prethodno obrađena na pari),
2 šolje mješanog
povrća (oko 400gr),
1 velika kašika margarina
Rižu i povrće
stavljamo u šerpu i dodajemo oko 1 litar vruće vode.Kuhamo (ako riža
nije gotova i nema vode , dodajemo još malo vode)
Kada je riža
spremna ,(otprilike za oko 20 minuta) ugasimo vatru i dodajemo margarin , dobro
mješavajući.
Mala tajna 1 : Ako vaša djeca ne jedu povrće , najvjerovatnije
sa ovim receptom će početi.
Mala tajna 2: količina po ovom receptu je dovoljna za 4 osobe.
Međutim, možete je prilagoditi kako vama odgovara. Za šareniji rezultata
dodajte više povrća.