nećeš pojesti SAMO JEDNu !!!!
ΔΕ ΤΡΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ !!!!
Kod nas kažu da su krupni ljudi “dobri”. Jedna moja prijateljica je bila (i među nama još uvijek je ) zaista krupna. Visoka i izuzetno debela! Ali znate nešto ? Nije uopšte imala problem sa svojim izgledom . Nevjerovatnom brzinom mogla je jesti sve, od kolača , do svega slanog i obrnuto. Mogu reći da je veliki gurman . Ne treba da probava jelo , pogledom zna šta valja , a šta nije dobro. Kod nje sam probala neke zanimljive recepte. Georgia ne kuha samo dobro nego je i toliko velikodušna da odmah daje recept. Samo ako joj zatražiš. Danas probavamo jedan od njenih recepata . U stvari to je tjesto za slane kiflice , koje ona često pravi za one koje vole!!
sastojci
1 margarin
1 jogurt 250 gr
brašno (koliko je potrebno)
za fil
sir feta
jedno jaje
ili male kuhane kobasice
U jednu posudu promiješamo dobro margarin i jogurt i polako dodajemo brašno.
Nastavljamo dodajući brašno tako da na kraju imamo jednu loptu od brašna . Ostavimo tjesto u frižider oko pola sata.
Pripremamo fil : u jednu malu posudu dobro promješamo sir i jaje . Skuhamo viršle.
Podijelimo tjesto na male komade . Kalagijom razvijamo svaki komad , stavljamo fil , pažljivo uvijamo pritisknujući krajeve . Pečemo na temperaturi od 200 C oko 40 minuta na prethodno zagrijanoj rerni.
mala tajna 1: ovo tjesto mi se sviđa sa filom od krompira ali ovaj put nisam ga pripremila. Vi možete probati i sa ovim filom . Skuhamo krompir , viljuškom izgnječimo, začinimo ih i sve ostalo znate! Ako želite možete staviti i 2-3 kašike ajvara u krompir.
mala tajna 2: tjesto za viršle treba biti malo veće , jer kada se peku viršle se otvaraju.
mala tajna 3: slikam pored prozora sa svijetlom od sunca , ali mislim da sam ovaj put pretjerivala :))). prosvjetlivo je
prijatno !!!!!!!!!!!!!!!!!!