Mmmmmmm!!!
Zahvalna sam onom ko je napravio lisnato tijesto i srdačno nam ponudio ovu finu i brzu jufku , pa ne treba da je razvijamo svaki put. Pospemo malo brašna na radni sto , razvijamo je i to je to . Bog neka ga čuva :)))
Stvarno kada je žena zaposlena ne može je često razvijati. Znam da neki prave domaće lisnato tijesto. Već imam par lakih recepata, ali do sada ih nisam isprobala. Uživam u lakom rešenju supermarketa! :))
Νaime , za vas danas predlažem ovaj lak tart. Paprike i paradajz su u sezoni, 2 kobasice , i malo jogurta i tart je serviran na tanjiru!
Sastojci
1 listato tijesto
3 velike paprike
2 paradajza
1 crveni luk
2 srpske kobasice ili bilo koja vrsta koju želite
150 gr sira fete
200 gr jogurta
2 jaja
ulje
so, biber , paprika , oregano
Na tiganj posipamo malo ulja da se zagrije pa onda dinstamo nekoliko minuta paprike i luk dok ne omekšaju. Onda dodajemo komade od paradajza.
Potom dodajemo isječene kobacice i pržimo sve sastojke zajedno.
Kada su kobasice gotove dodajemo sir , dobro promiješamo i skidamo sa vatre. Začinimo po želji .Nemojte posoliti puno, jer je sir već slan.
Razvijamo tijesto i rasporedimo ga u tespiju. Jufka treba biti malo veća od tepsije.
Na jufku sipamo smjesu i okrenemo krajeve unutra.
Umutimo jaja sa jogurtom i sipamo ih u tespiju.
Pečemo tart na temperaturi od 180 C stepeni oko 50 minuta.
mala tajna 1 : kao što već znate izbjegavam koristiti vrhnje. Davno sam ga zamijenila sa jogurtom.
Sretno !!!!!