Svi koji volite kreme, bićete oduševljeni
Ukusnije dno kazana NE POSTOJI !!!
Πιο νόστιμος πάτος του καζανιού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!
Turski kolači mi se mnogo sviđaju. Veoma su dobri , sa mnogo preliva i dosta kalorija. Dugo vremena sam htjela napraviti kazan dipi jer sam ga probala u Atini u jednoj poslastičarnici koja prodaje samo istočne kolače. Kazan dipi je naziv za dno kazana. Ako volite kreme , napravićete ga ponovo i ponovo i ponovo…
Sastojci
4 –5 velikih kašika šećera
2 litra mlijeka
500 gr šećera
4 vanilin šećera
200 gr skroba
U jednoj tepsiji rasporedimo 4-5 kašika šećera.
Stavljamo tepsiju na poslednji stepen kuhanja. Upalimo rernu i ostavimo šećer da se stopi (ne znam tačnu riječ na vašem jeziku)
Istovremeno pripremamo kremu. U jednu šerpu sipamo mlijeko (držimo oko 200 ml)
200 ml mlijeka koje smo čuvali dobro izmiješamo sa skrobom. Kada se mljeko skuva sipamo skrob i promješamo brzo i dobro tako da se nezgrudva.Dodajemo šećer i vanilin šećer.
Vraćamo se tepsiji sa šećerom a kada on dobije zlatnu boju, izvadimo tepsiju, sipamo jednu kutlaču kreme u nju i raširimo je da pokrije cijelu površinu.
Stavljamo tepsiju ponovo u rernu i pečemo dok krema ne dobije zlatnu boju ali stalno pazimo tepsiju , da ne zagoriti. (meni je ovaj put palo malo više kreme , ne treba toliko)
Izvadimo tepsiju i sipamo ostalu kremu.Ostavimo je sa strane da se malo ohladi a nakon toga je stavljamo u frižider. Ne žurimo sa jelom. Krema mora da stoji čak i jedan dan (ako ste stripljivi, ja nisam bila :)))
Mala tajna 1 : bolje da koristite mlijeko sa puno mliječne masti. Ja nisam koristila , pazim moju liniju (!!!!:))) ali krema tad ima bolji ukus.
Mala tajna 2 : serviramo kremu okrećući je naopako
Καλοφάγωτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου