krema…holic!!!
Kasno je , već je 11 h ! još jedan dan koji nisam shvatila kako je prošao. Mrtva sam umorna, pročitala sam nešto na internetu. Poslednje tri godine uvijek nešto ružno čitam o Grčkoj i navikla sam na loše novosti. Ako budem pročitala jedan dan da je cela država nestala potpuno sa mape , ne bih se iznenadila! Mijenjam stranicu i uvijek neka manekenka je našla bogatog momka , neki pjevac se rastao , jer našem šou bizu ne smeta kriza niti mjenjaju svoj bogati način života ! Ja ovde u dnevnom boravku sama mučim svoj mali mozak : da pravim karamel kremu i da je ostavim za neki drugi put!!
Sastojci
400 ML TOPLOG mlijeka
6-7 velikih kašika šećera
25 gr gustina
250 gr umućene slatke pavlake
U jednu šerpu zagrijemo šećer mješajući dok se ne rastopi. Šećer će dobiti tamnu zlatnu boju (kao što se vidi na slici).Pazite da ga ne prepržite, jer će biti gorak.
Od mlijeka odvajamo oko 100 ml i sve ostalo sipamo u šerpu. Pazimo jer će nejvjerovatnije vrcati. Dobro promješamo . Gustin sa ostatkom mlijekom dobro promjesamo tako da nema grudvice i sipamo ga u šerpu. mješamo brzo , kuhamo još malo nekoliko minuta i skidamo ga sa vatre.
Ostavimo kremu sa strane da se ohladi prekrivajući želatinom pa onda dodajemo šlag. Sipamo kremu u čašice , stavljamo u frižider i čekamo par sati .
mala tajna 1 :ako vam se sviđa ukus karamela , našli ste pravi recept.
mala tajna 2 : sa ovom kremom možete puniti torte !
mala tajna 3 : sa ovim sastojcima ćete dobiti 4 porcije
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ω ρε μανα μου τι ν αυτα χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ λοιπον νομιζα οτι δε μπορω να κανω καραμελα αμα το τηγανι δεν ειναι αντικολλητικο, μου χαλασε τ τηγανι κ εχω σκασει γιατι εχω τα υλικα γ καραμελα κ τωρα βρηκαμε να το πεταξουμε. Ουυυφ. Ενα πραγματακι π δε καταλαβαινω ειναι οτι λες οτι βαζουμε στο τελος τη χτυπημενη κρεμα αλλα αντι για σαντιγυ βλεπω απλη κρεμα γαλακτος ρευστη, για εξηγησε το μου λιγο:-)
Η κρέμα γάλακτος είναι ελαφρά χτυπημένη. Δεν φαίνεται καλά στις φωτογρ, γιατί τότε φωτογράφιζα με ένα παλι΄΄ο κινητό. το γάλα πρέπει να είναι ζεστό. τα 100μλ μόνο να είναι κρύα για να ανακατέψεις το γκουστιν
ΑπάντησηΔιαγραφή