Ržu obožavam i trošimo je puno! Ponekad rašmiljam da sam u prethodnom životu najverovatnije bila kineskinja!Mislim da je najbolji prilog uz meso. Dakle često pečem piletinu i odvojeno kuham rižu nekad samu ili sa povrćem a serviram je uz meso. Na internetu dosta puta sam naišla na recepte u kojima piletina se pravi sa rižom , ali nisam ih probala i ako nije samo jednostavnije da ih pečeš zajedno nego je i ukusnije. Riža dobije ukus od pileta. Takođe ne treba da peremo šerpu :))(sve igra ulogu kada nemamo puno vremena).
Sastojci
jedno pile
400 gr riže
1 šolja bijelog vina
malo ulja
so,biber i paprika
Operemo pile , isječemo ga na komade , začinimo i rasporedimo u pekač.Dolijevamo malo ulja i pečemo na temperaturi od 220 C oko 1 sat.
Poslije sat izvadimo meso , koje je pečeno na pola i stavljamo opranu rižu .Začinimo je.
Vratimo meso iznad riže.
Sipamo jednu šolju vina i jednu šolju vode. poklopimo i pečemo jelo od prilike još pola sata .
i to je to !!!
mala tajna 1: meni se sviđa riža sa dugim zrnom.
SRETNO!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου