Μια στραπατσάδα , αλλά τι στραπατσάδα!!!
Stavljamo
dva paradajza u blender da bi dobili kašu. Stavljamo ulje u tigan i dinstamo
isječenu papriku. Dodajemo kašu , posolimo i pobiberimo . Pržimo dovoljno tako da na
kraju imamo sok bez mnogo tečnosti .
Istovremeno u jednoj posudi razbijemo jaja
i dobro ih izmutimo.
Jaja
su namirnica koju uvjek imam u mom frižideru.Takođe kada ne znam šta da pravi
za ručak ili nemam vremena a trebam da napravim nešto na brzinu , ona su uvjek
riješenje. Kuvana jaja , jaja na oko , omlet sa sirom i šunkom, jaja su uvjek
jako ukusna!!!!!Za danas predlažem da probate jaja sa paradajzom. Po meni
ovo je najbolji način da uživam u ukusu jaja. Jedina mana je ta što ne mogu da
se prave ovako tokom cijele godine , nego samo u toku ljeta jer za recept
trebamo zreli paradajz. Na grčkom ovo jelo se zove strapatsada (στραπατσάδα). Ovdje (u Bosni) koliko ja znam ovaj specijalitet nije poznat. Bilo ko od vas ako bude odlučio da proba , neće
se razočarati. Samo mora da požuri jer paradajz prolazi.
Sastojici
4-5
jaja
2
velika paradajza.
1
paprika
Malo
ulja
So –
biber - Origano
Čim
paradajz bude spreman i nema mnogo vode , dodajemo jaja. Promešamo dobro.
Serviramo
na tanjir i dodajemo origano. Ovako pripremljena jaja se jedu i vruća i hladna.
Prijatno !!!!!
Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό. Κάνε κάτι με τη γλώσσα, δεν μπορώ να καταλάβω τι λέει η κάθε συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήκανε το εξής : κάνε εκει που λέει τρανσλατε επιλογη γλωσσας srpski. μόλις κάνεις αυτό βγάζει και grcki. grcki σημαίνει ελληνικά. πατάς και έχεις μια κουτσομετάφραση.
Διαγραφή