Ja sam tradicionalna. Slabo pravim mafine , slane ili slatke, i koliko se sećam cupcakes sam napranvila samo jedan put. Mogu reći da tad nisam ni uspjela , i pretpostavljam da zbog toga ih izbjegavam ponovo praviti. Međutim prihvatam da je izgled mafina sajan. Dakle odlučila sam ovaj put da probam napraviti slane mafine umjesto da napravim jednu pizzu. Vrijeme je i za mene da se modernizujem. Rezultat ne mogu reći da me oduševio (Pizza je nepromijenljiva ) ali u svakom slučaju za bife više odgovaraju mafini, nego pizza.
Sastojci
2 jaja
250 gr jogurta
150 gr brašna
1 prašak za pecivo
3 velike kašike ulja
100 gr sira (kačkavalj, gauda)
100 gr šunkarice
1 paprika (ja sam stavila crvenu )
3-4 velike kašike mlijeka
2 velike kašike kečapa
malo bosiljka
so – biber
Promiješamo dobro sve sastojake osim brašna.
Dodajemo brašno i začine. Tijesto ne treba biti niti tvrdo niti mekano
Sipamo tijesto u kalup za mafine. Pečemo na temperaturi od 200 C u prethodno zagrijanoj rerni oko 40 minuta .
mala tajna 1: brzo se prave , ukusni su , fino izgledaju …. ali pizza je pizza!
prijatno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου