Mart nam je došao , vrijeme se proljepšalo – da smo iskreni ove godine nije bilo teško – i vrijeme je lagano da se spremamo za roštilj. Kada govorimo o roštilju mislim da svima mozak ide na meso . I ja se slažem da je najukusnije meso na žaru. Međutim danas nemam za vas klasično meso nego ribu sa roštilja. Pokazaću vam jednu divnu tekniku za pripremu ribe na roštilju. Zove se ‘’petali’’’ i tekniku mi je pokazao moj brat koji je dobar majstor roštilja.
Sastojci
velike ribe – trebamo velike i masivne ribe
maslinovo ulje
limun
oregano
Nožem čistimo ribe i vadimo iznutrice.
Polako ih rasiječemo sredini do kosti.
Kada su spremne pečemo ih kao što se vidi na slici.
Istovremeno sipamo maslinovo ulje , limun i oregano u jednu šolju.
Maramicom zalijevamo ribe sosom .Posolimo ih i nastavljamo pečenje sa obadvije strane, povremeno ih prevrćemo
I to je to !!!!
mala tajna 1 : vrijeme pečenja zavisi od veličine riba.
mala tajna 2 : ovom tehnikom ne možemo pripremati male ribe
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Izgleda prefino, nisam jako dugo jela ribu sa roštilja, baš sam se zaželjela! Lijep pozdrav
ΑπάντησηΔιαγραφήjeste ukusno je:))lijep pozdrav
ΑπάντησηΔιαγραφή