11/3/13

Ribe na roštilju



Ribe na rostilj18

Mart nam je došao , vrijeme se proljepšalo – da smo iskreni ove godine nije bilo teško – i vrijeme je lagano da se spremamo za roštilj. Kada govorimo o roštilju mislim da svima mozak ide na meso .  I ja se slažem da je najukusnije meso na žaru. Međutim danas nemam za vas klasično meso nego ribu sa roštilja. Pokazaću vam jednu divnu tekniku za pripremu ribe na roštilju. Zove se ‘’petali’’’ i  tekniku mi je pokazao moj brat koji je dobar majstor roštilja.

Sastojci
velike ribe – trebamo velike i masivne ribe
maslinovo ulje
limun
oregano
Ribe na rostilj
Nožem čistimo ribe i vadimo iznutrice.
Ribe na rostilj4
Polako ih rasiječemo sredini  do kosti.
Ribe na rostilj5
Kada su spremne pečemo ih kao što se vidi na slici.
Ribe na rostilj8
Istovremeno sipamo maslinovo ulje , limun i oregano u jednu šolju.
Ribe na rostilj9
Maramicom zalijevamo ribe sosom .Posolimo ih i nastavljamo pečenje sa obadvije strane, povremeno ih prevrćemo
Ribe na rostilj12
I to je to !!!!
Ribe na rostilj15
mala tajna 1 : vrijeme pečenja zavisi od veličine riba.
mala tajna 2 : ovom tehnikom ne možemo pripremati male ribe

                   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!










2 σχόλια: