Πιπερίτσες κοκκινεσ γεμιστές με κιμα !!
Svake
godine jedva čekam da stignu
crvene paprike. Sviđaju mi se strašno pravljene na sve načine: pečene sa sirom
, sa bjelim lukom i maslinovim uljem. Ali ovo jelo nije samo ukusno ali i ljepo
izgleda. Bilo mi je prijatno iznenadenje da su ovde crvene paprike toliko
jeftine. U Grčkoj su zaista skupe . Takođe , svake godine uvjek ih zaledim u
zamrzivacu , tako da ih imam u toku cijele godine. Za mene ovo jelo je jedno od
omiljenih.
Sastojci :
750 gr mljevenog
meso od teletina (možda je bolje pola od svinjetine i pola od teletine ali meni
se sviđa samo od teletine)
100 gr riže
1 patlidžan bez
kore
1 crni luk
1- 2 glavice
bjelog luka (obično izbjegavam bjeli luk , ali ako vama se sviđa možete ga slobodno
koristiti)
1 velika mrkva
3 velike kašike
soka od paradajza
Krompir (po želji)
Malo ulja
U tiganj
stavljamo mljeveno meso pa čekamo da se prži. Na početku meso ostavlja pjenu.
Promješamo dobro i čim meso počne da mijenja boju i da izgleda prženo , dodamo
malo ulja i sve ostale sastojke, koje smo predhodno sitno isjekli.
Smanjimo temperaturu
i ostavimo smesu da se kuha. Ne zaboravljamo da dodamo patlidžan , jer daje
jelu poseban sladak ukus. Ne treba da je potpuno iscjeđeno.
Mora imati malo tečnosti.
Kada je smesa
gotova punimo paprike.
Dodamo krompir i
pečemo na temperaturi od 220 C oko jedan i po sat ali zavisi od rerne u
kojoj pečemo.
Naše jelo možemo
servirati i toplo i hladno. Inače vrlo je ukusno i puno ljetnih mirisa.
Δε θα μείνει τίποτα!
Prijatno!!!!!!!!!!!!