Θα σας ενθουσιάσει!!!!
Rasporedimo u
kalup i pečemo na temperaturi od 180 C u trajanju od 35-40 minuta.
Ovo će Vas
oduševiti!!!
Drugog Novembra bio je moj rođendan ali tada
nisam imala vremena da napravim kolač da vas počastim. Jedva sam uspijela prije
nekoliko dana da nađem malo vremena da pravim nešto. I ako se sve desilo u toku
pripreme kolača (čak su i gosti došli) na kraju rezultat je bio odličan i svi koji su ga probali rekli su .....
Mmmmm!!! Dakle , Sretan mi rođendan....
Sastojci
1 šolja šećera
1 margarin
2 šolje brašna
2 vanilin šećera
4 jaja
1 prašak za pecivo
2 čokolade za
kuhanje
Preliv
2 šolje šećera
2 šolje vode
Izmiksamo margarin
sa šećerom tako da se dobro rastopi
Dodajemo jaja , brašno i sve ostale sastojake i
nastavljamo da ih miksamo.
Izrendamo jedno
rebro čokolade i stavljamo u smjesu.
Kada je kolač
gotov ostavimo ga sa strane da se ohadi i pravimo preljev stavljajući šećer i
vodu u jednu malu šerpu da se kuhaju otprilike 8-10 minuta od početka ključanja
vode.
Vruć preliv prelijemo
na hladan kolač.
U isto vrijeme
dok kolač upija preliv stavljamo isječene komade čokolade. Čokolada će se odmah
utopiti zbog vrućeg preliva (ja sam zakasnila malo da stavim čokoladu. Moja
beba zna tačno kada ne treba da me uznemirava!!!!)
Mala tajna : Drzati u frizideru pre sluzenja nekoliko sati.