Σοκολατένιο γλυκάκι για τις υπογλυκαιμίες!!!
Sviđaju mi se jednostavni
recepti, bez mnogo sastojaka. Jedan takan recept je i ovaj što danas predlažem. Prije dvije godine jedne
nedelje (kao i danas) htjela sam bez nadežno da pojedem jedan čokoladni kolač.
Blizu mene nije bila nijedna poslastičnarnica i rešenje je dao internet (kao i
uvijek).Tražila sam na internetu i našla sam ovaj kolač. Odmah je privukao moju
pažnju , jer je bio toliko jednostavan i sve sastojke uvjek svaka domaćica ima
u frižideru. Razmišljala sam „ajde da probam“. Od tada često ga pravim i još ne
mogu da vjerujem kako toliko jednostavan recept daje toliko ukusan rezultat.
Sastojci
1 šolja brašna
1 šolja šećer
1 šolja mlijeka
1/3 šolje ulja
1 jaje
4 velike kašike
kakaoa
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
½ kašike sode
Malo soli
Glazura
150 gr čokolade
za kuhanje
4 velike kašike mlijeka
1 kašika meda
1 vanil šećer
Malo ulja
Stavimo sve
sastojke u posudu i izmiksamo ih dobro.
Rasporedim smjesu
u kalup ili u jednu malu tepsiju i pečemo na temperaturi od 180 C 45 minuta.
Kada je naš kolač
spreman ostavimo da se ohladi i istovremeno pripremamo glazuru.Na pari stavimo sve sastojke glazure, istopimo
čokoladu mješajući dobro.
Kad je kolač hladan
namažemo glazuru.
Mala tajna :
Kolač se jede ovako ili uz sladoled. Veoma je ukusan!!