Sos koji se pravi u cijeloj Grčkoj
ΤΖΑΤΖΙΚΙ : Το σήμα καταταθέν μας!!!!
Ako ste ikada išli u Grčku , sigurna sam da ste probali giros. Giros bez tzatzikija ne može. Da li postoji kuća koja ne pravi tzatziki i da ga ne servira uz kremenadle? Naravno da ne. Ako vas smeta miris luka , da ću vama jedan savjet. Posle njegovog konzumiranja možete žvakati listove preršuna ili jednostavno možete ići …..direktno na spavanje. Popodnevno spavanje je zdravo!!!
Po ovom receptu moja majka pravi tzatziki. Postoji i druga verzija a ja mislim da je ova prava. jednostavno nemojte stavljati mrkvu , i to je to!!!
Sastojci
oko 500 gr pavlake
1 mrkva
1 veliki krastavac
5-6 glavica bijelog luka
Malo maslinovog ulja
malo sirceta
malo soli
Izrendamo krastavac.
Izrendamo mrkvu.
Isječemo dobro bjeli luk. Ako vam se sviđa ukus bjelog luka , možete staviti više ali nemojte pretjerivati.
Iscjedimo mrkvu, krastavac i bjeli luk . Ne moraju uopste da imaju vodu.
U jednu posudu stavljamo sve sastojake.
Dobro promješamo.Stavlamo u frizideru par sati prije konzumiranja.
Mala tajna 1: toliko jednostavno i ukusno …
Mala tajna 2: sada mi recite istinu . Da li svarno možete odoljeti?
Καλή επιτυχία!!!!!
Vaso, puno uspeha u pisanju bloga, veliki poydrav ti šaljem sa Kipra!
ΑπάντησηΔιαγραφή