Μια μακαρονάδα
χειμωνιάτικη!!!
Na ovim
prostorima ljudi vole da jedu meso. Meso je početak i kraj ishrane i
rijetko kada se jede povrće! Međutim,
uravnotežena ishrana obuhvata konzumaciju različitih jela dnevno. Tjestenina je
jelo koje trebamo često servirati na sto. Postoji li neko ko ne jede
tjestenine? Teško da postoji neko ko ne voli makarone. Makarone su zaista lake
za pripremu i veoma ukusne. Danas spremamo makarone sa kobasicom. Zimski tanjir
koji dočekuje snijeg u Banjaluci.
Sastojci :
300 gr. makarona
Sos sa kobasicom
4 hrenovke (za
jači ukus možete koristiti roštiljske kobasice)
1 žuta paprika
1 crvena paprika
1 crveni luk
Pola glavice bijelog
luka
3 velike kašike
soka od paradajza
malo ulja
So, biber i bosiljak
Skuhamo makarone (bilo
koja vrsta ), iscjedimo i čuvamo njihovu vodu.
Sječemo kobasice
i dinstamo u šerpi 5 minuta.Istovremeno sječemo paprike, luk i začine, stavljamo ih u šerpu i
dinstamo sve sastojke zajedno.
Nakon toga dodajemo sok od paradajza i jednu šolju vode koju smo čuvali od makarona. Pojačavamo
vatru i kuhamo sve dok ne nestane vode. Dodajemo još jednu šolju vode , smanjujemo vatru i kuhamo na tihoj
vatri dok naše jelo ne ostane sa malo tečnosti.
Serviramo na
tanjir. Dodajemo sir (po želji)
Mala tajna : Po mom
mišljenju bosiljak daje prelijep miris sosu. Italijani to najbolje znaju:) Dodajte malo , nećete se pokajati!!
Prijatno i
uživajte!