ARE YOU …………POSTING ?
Znam da vam je dosadilo čitati posne recepte ali mi još uvijek postimo i naša svakodnevna hrana treba biti posna. Mogu reći da je na početku to bilo zaista teško i cijeli dan sam imala osjećaj da sam stalno gladna. Sada sam se navikla i mogla bih nastaviti postiti koliko hoću bez problema. Dakle naša ishrana je stvar navike !!! Moj zaključak iz ovoga iskustva je da post nema dobra i različita jela , posebno kada se čovjeku sviđa meso , ali ima super kolače. Kolače koje sam pravila ovih dana , ću sigurno pravi ponovo.
Za danas predlažem kolač sa kokosom. Meni se kokos ne sviđa , ali ovaj put sam promijenila stav. Možda je najljepši, najbrži i najlakši kolač – keik – jer takvi kolači se nazivaju keikom na grčkom – koji sam napravila do sada.
Sastojci
1 šolja ulja
1 1/2 šolja šećera
1 šolja soka od narandže
kora od 2 narandže
1 šolja kokosa
3 šolje brašna
1 prašak za pecivo
1 šolja kisele vode
Dobro promješamo mokre sastojke sa šećerom i kokosom.
Onda dodajemo brašno & prašak za pecivo.
Sipamo tjesto u kalup i pečemo na temperaturi od 180 C oko 50 minuta (uradimo test sa čačkalicom tako da smo sigurni da je kolač gotov ).
Izvadimo iz rerne i ostavimo sa strane da se potpuno ohladi.Onda po želji pravimo preliv sa šećerom u prahu (oko 1 šolja), malo soka i kora od narandže ili jednostavno možete servirati bez preliva!
mala tajna 1 : ukus kolača liči na pjenu!
prijatno !!!!!!!
Kale ppu otane ayto krymmeno toso kairo? :) Trellainomai gia ti karyda, alla ohi se syndiasmo me portokali nego me lemoni pistevo tha itan kalytera.Gennatai to erwtima: giati vazoume mia solja kisele vode? Ego kisela voda den eho piei pote mou, oute to eho hrisimopoiisei se gluko. Mipos sa soda gia na fuskosei???? Hm mou irthe mia idea. Leo na to epiheiriso.:-)
ΑπάντησηΔιαγραφήDe nomizo oti hriazetai i kisela voda afpu ehei tosi portokalada ama valoume ena koutalaki soda da fuskosei, ti ta theme tosa ygra? Esy ti les? To eheis kanei mipos ki allios apo tote?? :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚισελα βοντα είναι η σόδα και είναι απαραίτη για φουσκωσει.επίσης ως υγρό στοιχείο στο κέικ εγώ στίβω φρέσκα πορτοκαλια και δεν χρησιμοποιώ αναψυκτικό πορτοκαλάδα. αυτό είναι ενα καταπληκτικό νηστίσιμο κέικ. τη συνταγή την έχω δώσει σε πολλές και όλες έχουν ξετρελλαθεί :)) δοκίμαστω και θα με θυμηθείς. όσο για τίς γκλαζούρες απο πάνω , περριτές ... απολαυστικότατο και χωρίς αυτές
ΔιαγραφήΠραγματικά ήθελα να το φτιαξω αλλα μετα θυμηθηκα ενα κεϊ κπου εκανα προσφατα κ εβαλα κακαο κ καρυδα κ πορτοκαι και δε μου αρεσε το πορτοκαλι με τη καρυδα :( αμα παλι το κανω με λεμονι θα πεσε ιπολυ κ θα βγει ξινιλα. αμα οτ κανω με γαλα δε θα ναι νηστισιμο οποτε πως θα παρουσιασω στο μπλογκ οτι εκανα το γλυκο σου που λεει ποσνο και να μην ειναι, ουφ. Ελπιζω να βρω μια αλλη συνταγουλα σου να κανω. ξερω τι ειναι κισελα βοντα :) alla μπορουμε να βαλουμε ενα κουταλακι σοδα σκονη σε ολο αυτο το χυμο και θα φουσκωσει. επισης αμα ειναι να κανω κατι και θελω να το δημοσιευσω θα σε ρωτησω πρωτα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω πάρα πολλές συνταγες τις κάνω και τις απολαμβάνω χωρίς το άγχος της φωτογράφησης :)
ΑπάντησηΔιαγραφήNai alla de ginetai na ftiakso to glyko sou kai na mi to dikso, eidika ama vgei kalo.dikse mas k emas na mathenume kamia idea:-)
ΑπάντησηΔιαγραφή