Γιατί νηστεία δε σημαίνει πείνα !!
Ko je rekao da postiti
znači „ biti gladan“ ne govori istinu !!!
Danas kuhamo jedno zaista ukusno jelo , rezultat
kombinacije graha sa špinatom. Neki od nas za vrijeme posta , ne znaju šta da
kuhaju i šta da jedu. Mnogo puta ostanu i gladni!! Budu stripljvi nekoliko dana
i čim se završi post , jedu kao da
nikada u životu nisu jeli !! Naravno da je ovakvo ponašanje daleko od stvarnog smisla
za post.
Naše današnje jelo je jedan odličan tanjir za vrijeme
posta. Takođe je i jedan lijep način pripreme a da bi uživali u pasulju.U
svakom slučaju , ako vam se nesviđa špinat , možda ćete zbog ovoga jela
promjeniti vaš stav.
Sastojci:
Pola kilograma pasulja
Pola kilograma špinata (možda i malo više)
1 praso
2 mrke
1 crni luk
Peršun
Ulje
So- biber
Od prethodne
večeri pasulj stavimo u vodu da nabubri.
Sledeći dan počinjemo pripremati jelo. Kuhamo ga oko10 minuta a zatim iscjedimo
vodu. Ponovo punimo šerpu vodom i skuhamo grah. Kada je grah skoro gotov , sipamo vodu.
Istovremeno sječemo špinat , crni luk i peršun u
komadiće (špinat je bolje da je u većim komadima).
Istovremeno sječemo špinat , crni luk i peršun u
komadiće (špinat je bolje da je u većim komadima).
Rasporedimo sve u
pekač. Dodajemo pasulj , zalijevamo uljem , posolimo i pobiberimo i dobro promiješamo.
Dodajemo i malo vode, međutim ne treba
puno jer i povrće ispušta vodu a gotovo jelo mora biti samo na ulju. Dakle ,
često pogledamo jelo i ako mislimo da treba malo vode , slobodno dodajemo u
toku pečenja.
Pečemo na temperaturi
od 220 stepeni da se špinat i povće dobro skuhaju .
Mala tajna : Uz ovo jelu ide i mirođij, nažalost, teško je
pronalazim u Banjaluci . Ako imate
dodajte je...
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!
Γεία σου Βάσω. Ένα πραγματικά ελληνικό πιάτο. Απόλυτα υγιεινό και ιδιαίτερα χορταστικό. Εγώ συνηθίζω να το φτάχνω με φασόλια γίγαντες. Θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή. Φιλιά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ δεν έχουν γίγαντες , Αλίκη!!Οπότε , όπως καταλαβαίνεις προσαρμοστηκα..
Διαγραφή