6/11/12

Laka sirnica bez kora

Πόσο σ΄αγαπώ , τυροπιτίτσα μου!!!
   
Koliko te volim, tiropita moja !!!!

 





     Vjerovatno ste primjetili moju ljubav za sir (posebno naš sir - fetu) i sve sto se može napraviti od njega. Kod nas je sirnica zaista poznata. Zove se Tiropita. Moram priznati da  sam ovde u pekarama uživala u najboljim sirnicama. Čini mi se da su ljepše nego naše u Grčkoj.
Bez obzira koliko su lijepe kupovane sirnice , bolje je da znamo da ih pravimo. Dakle ,danas ćemo spemiti jednu prelijepu sirnicu bez kore. Ako budete odlučiti da probate ovaj recept garantujem da barem jedan put sedmično će ova pita ukrasiti vaš sto. Brzo se pravi od sastojaka koje uvjek imamo u frižideru.
     Jedina mana ove sirnice je to što se pravi u maloj tepsiji. (uvjek se sirnice bez kore  smanjuju, međutim kolicina je dovoljna za moju malu porodicu J). Vi možete poduplati  sastojake. Sigurna sam da ako je jednom vaša djeca uzmu  za doručak u školi , ponovo će je tražiti.


Sastojci

2 šolje jogurta
3 jaja
250 gr sira fete
1 šolja brašna (oko 200 gr)
1 prašak za pecivo.
Pola šolje ulja
Prezla
Susam
So (po želji), biber 


U jednoj maloj tepsiji rasporedimo prezlu 


Sve sastojke stavljamo u jednu posudu.
 Promješamo dobro.


Sipamo smjesu u tepsiju preko prezle.


Prekrivamo sa prezlom i susamom .Pečemo na temepraturi od 200 C oko 40 minuta. 



  Mala tajna : sledeći dan nećete nači nijednu  mrvicu !!!


Prijatno!!!!