11/10/12

Punjene crvene paprike sa mljevenim mesom



 Πιπερίτσες κοκκινεσ γεμιστές με κιμα !!

 






Svake godine jedva čekam da stignu crvene paprike. Sviđaju mi se strašno pravljene na sve načine: pečene sa sirom , sa bjelim lukom i maslinovim uljem. Ali ovo jelo nije samo ukusno ali i ljepo izgleda. Bilo mi je prijatno iznenadenje da su ovde crvene paprike toliko jeftine. U Grčkoj su zaista skupe . Takođe , svake godine uvjek ih zaledim u zamrzivacu , tako da ih imam u toku cijele godine. Za mene ovo jelo je jedno od omiljenih.

Sastojci :

750 gr mljevenog meso od teletina (možda je bolje pola od svinjetine i pola od teletine ali meni se sviđa samo od teletine)
100 gr riže
1 patlidžan bez kore
1 crni luk
1- 2 glavice bjelog luka (obično izbjegavam bjeli luk , ali ako vama se sviđa možete ga slobodno koristiti)
1 velika mrkva
3 velike kašike soka od paradajza
Krompir (po želji)
Malo ulja


 



U tiganj stavljamo mljeveno meso pa čekamo da se prži. Na početku meso ostavlja pjenu. Promješamo dobro i čim meso počne da mijenja boju i da izgleda prženo , dodamo malo ulja i sve ostale sastojke, koje smo predhodno sitno isjekli.


 



Smanjimo temperaturu i ostavimo smesu da se kuha. Ne zaboravljamo da dodamo patlidžan , jer daje jelu  poseban  sladak ukus. Ne treba da je potpuno iscjeđeno. Mora imati malo tečnosti.


 


Kada je smesa gotova punimo  paprike.

Dodamo krompir i pečemo na temperaturi  od 220 C  oko jedan i po sat ali zavisi od rerne u kojoj pečemo. 






Naše jelo možemo servirati i toplo i hladno. Inače vrlo je ukusno i puno ljetnih mirisa. 


Δε θα μείνει τίποτα!

Prijatno!!!!!!!!!!!!