13/11/12

Šarena riža



 Χρώμα στο πιάτο σας!!!

Boja na tanjiru!!!

 Ponekad se pitam, ko voli više rižu ja ili Kinezi?  Po meni je riža najbolji prilog uz meso. Na internetu možete naći dosta recepata šarene riže ali ovaj je najjednostavniji od svih. Njegova jednostavnost se nalazi tačno u tome što koristimo zaleđeno povrće. Probajte na ovaj način . Posle 20 minuta uživaćete u ukusnoj riži sa prelijepim izgledom .


Sastojci:

2 šolje riže -oko 400gr, (riža dugo zrno koja je prethodno obrađena na pari),
2 šolje mješanog povrća (oko 400gr),
1 velika kašika margarina



Rižu i povrće stavljamo u šerpu i dodajemo oko 1 litar vruće vode.Kuhamo (ako riža nije gotova i nema vode , dodajemo još malo vode)
Kada je riža spremna ,(otprilike za oko 20 minuta) ugasimo vatru i dodajemo margarin , dobro mješavajući.

 Mala tajna 1 : Ako vaša djeca ne jedu povrće , najvjerovatnije sa ovim receptom će početi.
Mala tajna 2: količina po ovom receptu je dovoljna za 4 osobe. Međutim, možete je prilagoditi kako vama odgovara. Za šareniji rezultata dodajte više povrća. 


Uživajte !!!