10/5/13

Svinjetina u šerpi


Hmmmmmmm!!!!! MESO TIME !!!!

svinjetina 98
Posle posta samo meso sanjam!!! Više od 40 dana meni je bilo dosadno da jedem samo biljke!!Nekoliko puta osetila sam kao da sam jagnje !!!Međutim moram prihvatiti da nije bilo toliko teško da  izdržim i mislim da mi je detoksikacija dobro došla !!Pretpostavljam da ću i slijedeće godine ponovo postiti  (ne kunem se !!!).Evo za danas poznat recept  sa mesom!!!

Sastojci
1 1/2 kilograma mesa od svinjetine
1 veliki crni luk
2 velike paprike (ako su šarene , još bolje )
1 konzerva šampinjona
1 čaša bjelog vina
malo ulja

svinjetina 3
U  jednu šerpu stavljamo meso  sa lukom i pržimo nekoliko minuta bez ičega.
svinjetina 1
Onda stavljamo ulje i promješamo dobro.  Sipamo vino, kuhamo malo  i punimo šerpu vodom. Zatvorimo poklopac i kuhamo, gledajući često količinu vode. (ako je potrebno , dodajemo malo vode)
svinjetina 7
Otprilike poslije 40 minuta kuhanja dodajemo paprike.Mogli bismo staviti  paprike i na početku , ali mislim da se prekuhaju i izgube totalno svoj ukus. Meni se sviđa da ih stavim u toku kuhanja ,  malo prije nego što je jelo  gotovo. Istovremeno stavljamo i šampinjone.
svinjetina 89=
Nastavljamo kuhanje dok se ne ispari voda i naše jelo je gotovo.


svinjetina 65
mala tajna 1 : ovo jelo nema tajne. baš je lako!!!
            

                                                    GOOD LUCK !!!!