3/5/14

Krompir sa kobasicom


CAM00663
Ove godine sam pomislila da je Bog ostavio Bosnu na miru bez snijega i kiše. Od kada sam došla ovo je bila moja prva zima faktički bez snijega. Pao je samo dva puta i to za nekoliko dana. Kišu nismo ni vidjeli. Prava mekana zima ali kada  smo ušli  u proljeće , kao da se opet Bog sjetio Bosne  i poslao snijeg i kišu… i to puno kiše.
Ne postoji bolje zimsko  jelo od krompira sa kobasicom .Taman za hladnu zimu a u srcu proljeće. Samo pazite da su kobasice roštiljske sa velikom dozom bijelog luka. Ako budete našli i kobasice punjene sa prazilukom  još bolje. Ja sam imala kobasice iz Trikale , tamo su mesari pravi majstori  za kobasice!

Sastojci
kobasice (5-6)
7-8 velikih krompira
sok od jednog limuna
malo ulja
so,biber, paprika, oregano

Φωτογραφία0288
Ogulimo krompire , isječemo  ih krupno  i rasporedimo u tepsiju. Začinimo po želji , zalijevamo uljem i sokom od limuna. Rukom promiješamo tako da svaki krompir zalijemo sa uljem i sokom.
Φωτογραφία0293
Odozgo rasporedim kobasice. Pečemo na temperaturi od 200 C dok jelo fino ne porumeni.
CAM00662
mala tajna 1 : brzo jelo za teške kišne dane.
mala tajna 2 : kao i svako jelo koje ima samo par sastojaka , osnovna namirnica igra veliku ulogu. Dakle , ako nemate dobre kobasice , nemojte ga praviti. Naravno možete da stavite čak i viršle , ali rezultat neće nimalo biti isti!

                                             Καλή επιτυχία !!