10/4/14

Posne male pitice sa šampinjonima


Kao pizza ….in my dreams !
CAM01685
Neću lagati! Pizzu mogu samo da sanjam , jer fali jedna sedmica i koji dan do Vaskrsa. Za mene ipak su ukusne pitice  sa šampinionima . Ako volite šampinjone , sigurno ćete se prijatno iznenaditi  ! Tijesto i sutradan ostane mekano, ali ne vjerujem da ćete ih zadržati toliko!!

Sastojci
3 1/2 šolja brašna
1 kesica kvasca
1 1/2 šolje tople vode
4 velike kašike maslinovog ulja
2  kašike šećera
1  kašika soli

Fil
šampinjoni iz konserve (oko 300gr)
2 paprike (ili ako volite boju jednu žutu i jednu crvenu)
15 maslina sitno isječenih i bez košpica
3 – 4 velike kašike kečapa
3-4 velike kašike senfa
malo oregana

Φωτογραφία0698
Pripremamo tijesto kao obično: razmutimo kvasac u toploj vodi , čekamo oko 10 – am minuta da se aktivira , dodajemo ulje a potom brašno koje smo malo  posolili .Oblikujemo jednu malu loptu. Pekrijemo tijesto peškirom i čekamo oko 2 sata da naraste.
Φωτογραφία0699
Isječemo paprike , masline i šampinjone , začinimo ih po želji.
 Φωτογραφία0702
Tijesto podijelimo na dva komada. Uzimamo prvi komad i razvijamo tanku koru. Namažemo sa kečapom pa  odozgo sa senfom.
Φωτογραφία0704
Rasporedimo pola smjese na koru i urolamo. Siječemo je  u male komade. Isto radimo i sa drugim komadom tijesta.
 Φωτογραφία0707
Sve pitice  rasporedimo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pečemo na prethodno zagrejanoj rerni na 180 oko pola sata.
CAM01684
Poslužite se !
mala tajna 1 : ovaj recept se pravi i  sa svježim šampinjonima. U tom slučaju treba da dinstate  povrće nekoliko minuta na ulju.

                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!