6/5/17

Slatko pecivo sa susamom (SUSAMOKULURA)

Zdravo i ukusno !!!

DSCN2172

 

Moji dragi prijatelji ,

Εto me,  tu sam poslije baš dugo, ali  nažalost nedostatak vremena drži me daleko od bloga. Nemam vremanα uopšte da sjednem ispred računara i da napišem par riječi  i neki novi recept. Mnogo obaveza  i svakodnevni umor ne ostavljaju mnogo prostora za bavanje internetom i blogom. Naravno kuham puno , jer dvoje djece uvijek nešto traže i hoće. Dakle , osim glavnog ručka , često treba da imam i nešto dodatno , kao što su i ova slatka peciva , koja pravim baš često , ali baš često. I svaki put kad ih pravim , više ih zavolim. Glavni sastoj  je susam , ovaj super food koji je izuzetno bogat gvožđem i u velikim količinama prisutan je i kalcijum, mangan, bakar, magnezijum i selen. Ako ga volite , onda ovi jednostavni i brzi kolači oduševiće vas.  Ako ga ne znate , toplo preporučujem ovaj jednostavan recept za prvo upoznavanje. Pripremite ova mala peciva za vašu djecu . OK , može i za vas uz šoljicu jutarnje kafe Smile

 

Sastojci

 1 šolja bijelog vina

1 šolja ulja

1 šolja susama

1 šolja šećera

1 prašak za pecivo

4 1-2 šolje brašna (možda malo manje ili malo više)

 

DSCN2140

Mokre sastojke pomiješamo sa susamom i šećerom dok se ne stopi šećer. Ne trebate mikser.Miješajte  malo napornije.

DSCN2142

DSCN2143

Postepeno dadati  brašno dok ne obikujemo tijesto.  Μožda je potrebno da koristite malo manje ili možda i malo više od 4 1|2 šolje brašna.

DSCN2149

Oblikujemo peciva kako nam se sviđa , rasporedimo ih u tepsiju odloženu papirom za pečenje i pečemo na prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta na 180 C, dok fino ne porume.

DSCN2178

DSCN2174

Uživajte!!

 

mala tajna 1: svako pecivo možete uvaljatiti u susam , mada nije to toliko potrebno.

mala tajna 2 : preporučujem da napravite duplu dozu , jer brzo nestanu Smile

 

                                                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/5/17, 3:39 π.μ.

    Jako mi se dopada ovaj recept!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Recept je fin, ukusan i posan :)Hvala na javljanju :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gde si toliko dugo bila🙈,prvi put vidim kombinaciju belog vina i slatkog testa,bar tako mislim. zanimljivo.i bez jaja,duplo zanimljivo. nastavi pokazati širom sveta nasu najbolju grcku kuhinju,ili imaj za sebe i tvoje i uzivajte!💖 Greece forever.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tu Sam al jako zauzeta I umorna.trenutno pokvaren je racunar.kombinacija vina I slatkog tijesta nije rijetka.postoji Jos jedan slican recept na blog.rezultat je jako ukusan.😊

      Διαγραφή