6/5/13

Kolač sa jagodama


it is not delicious !!!! it is JAGOLICIOUS !!!!
kolac sa jagodama6

Po meni jagode su najljepše voće. Njihov mali oblik i boja liči na srce i odmah privlači pažnju.  A njihov ukus se ne poredi sa ničim posebno kada su zrele i slatke.I kada nisu , par kašika šećera daje im slast koja im nedostaje. Nažalost jagode su najprolaznije voće, kao da i same žure da nestanu! Brzo ulaze u naše kuće , i takođe brzo izlaze, kao da ih neko proganja. Mi koji ih volimo na vrijeme razmišljamo i stavljamo ih u zamrizivač . Tako sam radila i ja prošle godine i polako polako u toku godine sam ih vadila. Evo jedan kolač koji sam napravila od tih zamrznutih jagoda. Pričekajte malo i pravite ga sa svježim!!!

Sastojci
250 gr brašna
pola margarina
200 gr šećera
3 jaja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
malo soli
malo cimeta
pola šolje jogurta
300 gr isječenih jagoda
6 velikih kašika šećera

kolac sa jagodama4 
U kalup stavljamo papir za pečenje i rasporedimo  isječene jagode sa 6 kašika šećera. Ostavimo sa strane i počnemo da pravimo kolač.
kolac sa jagodama1
Miksamo zajedno margarin sa šećerom nekoliko minuta.
kolac sa jagodama2
Dodajemo sve ostale sastojke osim brašna & praška za pecivo.
kolac sa jagodama3
Poslednje stavljamo brašno i prašak za pecivo i izmiksamo još malo .
kolac sa jagodama5
Sipamo smjesu u kalup na jegoda i pečemo na temperaturi od 180 C oko 45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Kada je kolač  gotov (da smo sigurnije , radimo test sa čačkaličom ) ostavimo sa strane da se ohladi pa onda izvadimo iz kalupa.
kolac sa jagodama7

mala tajna 1 : vjerovatno ste primjetili moju ljubav prema kolačima koji su potputno lagane. Jedan takav kolač je i ovaj. Lagan kao pjena !!

                                                       sretno !!!!!!