25/4/13

KARAMEL KREMA

 

krema…holic!!!

 

krem karamel 7 

 

Kasno je , već je 11 h ! još jedan dan koji nisam shvatila kako je prošao. Mrtva sam umorna, pročitala sam nešto na internetu. Poslednje tri godine uvijek nešto ružno čitam o Grčkoj i navikla sam na loše novosti. Ako budem pročitala jedan dan da je cela država nestala  potpuno sa mape , ne bih se iznenadila! Mijenjam stranicu i uvijek neka manekenka je našla bogatog momka , neki pjevac se rastao , jer našem  šou bizu ne smeta kriza niti mjenjaju svoj bogati način života ! Ja ovde u dnevnom boravku sama mučim svoj mali mozak : da pravim karamel kremu i da je ostavim za neki drugi put!!

 

 

Sastojci

 

400 ML TOPLOG mlijeka

6-7 velikih kašika šećera

25 gr gustina

250 gr umućene slatke pavlake 

 

 

krem karamel 1

krem karamel 2

U jednu šerpu zagrijemo šećer mješajući  dok se ne rastopi. Šećer će dobiti tamnu zlatnu boju (kao što se vidi na slici).Pazite da ga ne prepržite, jer  će biti gorak.

 

krem karamel 3

Od mlijeka odvajamo oko 100 ml i sve ostalo sipamo u šerpu. Pazimo jer će nejvjerovatnije vrcati. Dobro promješamo . Gustin sa ostatkom mlijekom dobro promjesamo tako da nema grudvice i sipamo ga u šerpu. mješamo brzo , kuhamo još malo nekoliko minuta i skidamo ga sa vatre.

krem karamel 45

krem karamel 90

 

Ostavimo kremu sa strane da se ohladi prekrivajući želatinom pa onda dodajemo šlag. Sipamo kremu u čašice , stavljamo u frižider i čekamo par sati .

 

krem karamel 78

 

mala tajna 1 :ako vam se sviđa ukus karamela , našli ste pravi recept.

mala tajna 2 : sa ovom kremom možete puniti torte !

mala tajna 3 : sa ovim sastojcima ćete dobiti 4 porcije

 

 

                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!