18/6/14

Salata sa piletinom i majonezom

CAM02034 
Naravno svaka domaćica zna dobro koliko hrane treba da napravi za njenu porodicu i kako da rarsporedi nedjeljni jelovnik da svi članovi budu zadovoljni i  siti. Međutim postoji velika mogućnost čak i  najbolja i najiskusnija domaćica da pogriješi i da napravi veću količinu koja ne može nikako da se potroši. Šta onda? Jedno rješenje je da stavimo jelo (ako se može )u zamrzivac i da ga izvadimo narednih dana. Drugo rešenje je da recikliramo jelo ili u neku čorbu ili sa jajama.  Ako imate pile, ne treba više da maltretirate svoj mozak nego možete da napravite ovu brzu salatu koja će transformirati ostatak mesa u vrhunski gurmanski tanjir .

Sastojci
oko 250 gr čistog pilećeg mesa bez kosti skuhanog ili pečenog, nebitno
1 kesa zamrznute mješavine povrća koje vam se sviđa (ja sam  koristila za đuveč)
3 jaja
1 veliki krompir
1 mrkva
4-5 kiselih krastavaca
200 gr majoneze
4-5 velikih kašika pavlake
so, biber , paprika , dimljena paprika
Φωτογραφία0891
Skuhamo povrće iz kesice sa krompirom i sa mrkvom (sitno isječeno). Prije nego što je gotovo dodajemo piletinu. Kada je povrće skuvano  iscjedimo vodu i ostavimo je sa strane da se ohladi.
Φωτογραφία0890
Odstranimo od pileta kosti i isječemo ga  u sitne komade.
Φωτογραφία0895
U odgovarajuću posudu pomiješamo povrće, piletinu , skuhana jaja sitno isječena i krastavce.  Začinimo po želji. (moram reći da dimljena paprika izuzetno dobro ide uz ovu salatu).
Φωτογραφία0897
Na kraju dodajemo majonez i pavlaku. Promiješamo dobro i stavimo salatu u frižider da se ohladi. Sledeći dan je još ukusnija.
Φωτογραφία0898
Gotova je ! Namažemo je na krišku hljeba ili serviramo salatu sa mesom!
CAM02039 
mala tajna 1: ako  je i vama dosadno doručkovati jaja ili tost sa sirom i salamom , ova hladna salata je prava promijena. Ja sam stvarno uživala u njoj sa hljebom za doručak.
mala tajna 2 : Ako i Vi – kao i ja – navijate za takve hladne salate , koje svi sastojci fino povezaju sa majonezom – onda nema šta čekati! Kada kuhate ili pečete pile npr , možete malo više tako da sledeći dan uživate u salati!
mala tajna 3 : takve salate ostavljaju mnogo prostora za maštu! Možete dodavati ili oduzimati sastojke da je prilagodite po želji. Ako iz bilo kojeg razloga nećete staviti kisele krastavce , onda trebate dodati malo sirćeta.

                                             PRIJATNO ! !