11/12/12

Pijana svinjetinja


 Αjmo na …. meso!
Μέθυσε απόψε το γουρουνάκι μου…
pijana svinjetina6
U mom životu nikada nisam pila alkoholna pića. To mi jednostavno ne ide. Samo jedan put u periodu kada sam studirala u Joanini , izašli smo u taverni , svi su pili , pila sam i ja malo ali dovoljno da počnem da pjevam …od tada svake godine pijem sasvim malo a koliko se sjećam u poslednjih 5 godina ne pijem uopšte. Međutim, često koristim piće  konkretno vino, kad kuham meso. Dakle , danas ćete probati pijanu svinjetinju u pekaču!!!

sastojci
svinjetina (količina po želji)
bijelo vino
so, biber , oregano , malo ljute paprike

pijana svinjetina 
Operemo dobro svinjetinu i rasporedimo je u pekač (po količinu mesa , dobro ste shatili da su nam došli gosti) posolimo i pobiberimo i ako želite dodajete i malo ljute paprike (mislim da ste već primetili moju ljubav za sve što je ljuto )
pijana svinjetina1
dodajemo vina, malo više od polovine pekača.
pijana svinjetina2
Pečemo na temperaturi od 220 C dok se meso ne ispeče. Kada je gotovo , dodajemo oregano.
pijana svinjetina3
mala tajna 1: možete staviti bilo koje jeftino  bjelo vino. vino daje mesu lagan i prijatan ukus.
mala tajna 2 : vjerovatno se pitate kakvo je jelo bez crvenog ili bijelog luka. stvarno nema ničega što bi vam nedostajalo
mala tajna 3 : mudar način da oduševite vaše goste.

prijatno ….