27/4/13

Posni kolač sa kokosomARE YOU …………POSTING ?

kolac sa kokosom

Znam da vam je dosadilo čitati posne recepte ali mi još uvijek postimo i naša svakodnevna hrana treba biti posna. Mogu reći da je na početku to  bilo zaista teško  i cijeli dan sam imala osjećaj da sam stalno gladna. Sada sam se navikla i  mogla bih nastaviti postiti koliko hoću bez problema. Dakle naša ishrana je stvar navike !!! Moj zaključak iz ovoga iskustva je da post nema dobra i različita jela , posebno kada se čovjeku sviđa meso , ali ima   super kolače. Kolače koje sam pravila ovih dana , ću sigurno pravi ponovo.
Za danas predlažem kolač sa kokosom. Meni se kokos ne sviđa , ali ovaj put sam promijenila stav. Možda je najljepši, najbrži i najlakši kolač – keik – jer takvi kolači se nazivaju keikom na grčkom –  koji sam napravila do sada.

Sastojci
1 šolja ulja
1 1/2 šolja šećera
1 šolja soka od narandže
kora od 2 narandže
1 šolja kokosa
3 šolje brašna
1 prašak za pecivo
1 šolja kisele vode
kolac sa kokosom2
Dobro promješamo mokre sastojke  sa šećerom i kokosom.
kolac sa kokosom3
Onda dodajemo brašno & prašak za pecivo.
kolac sa kokosom5
Sipamo tjesto u kalup i pečemo na temperaturi od 180 C oko 50 minuta (uradimo test sa čačkalicom tako da smo sigurni da je kolač gotov ).
kolac sa kokosom8
Izvadimo iz rerne i ostavimo sa strane da se potpuno ohladi.Onda po želji pravimo preliv sa šećerom u prahu (oko 1 šolja), malo soka i kora od narandže ili jednostavno možete servirati bez preliva!
kolac sa kokosom7
mala tajna 1 : ukus kolača liči na pjenu!
 
                                                                  prijatno !!!!!!!