Ένα κοτοπουλάκι διαφορετικό από τα άλλα!
Pile drugaćije od ostalih !!
Piletina je moje omiljeno meso (to već znate J)). Često ga pravim na različite načine. Međutim, u Banjaluci ne mogu da nađem jedan sastoj koji često koristimo mi u Grčkoj. On se zove kritaraki, a to je neka vrsta makarona ali izgleda kao riža. U našoj kuhinji često se pravi meso sa kritarakiem. Stalno sam ga tražila u Banjaluci ali nisam uspjela da ga pronađem.S obzirom da sam dobra djevojka , našla sam drugi izlaz! Umjesto kritarakia koristila sam makarone ali one sitne.
Ako vi možete naći kritaraki , napravite ovo jelo, sa njim. Ako ne možete , u super marketu uvijek imaju makarone !! Jelo je SUPER ako želite da pravilno ugostite vaše prijatelje!!!!
Sastojci
Pile
300 gr sitnih makarona
1 mrkva
1 crni luk
2 velike kašike soka od paradajza
1 čaša vina
Malo ulja
So-biber – crveni biber
Operemo pile , stavljamo u pekač , posolimo, pobiberimo, zalijevamo uljem i vinom i pečemo ga.
Isječemo dobro crni luk i mrkvu. Ja umjesto toga napravim nešto kao knor kocke i zaledim ih pa ih koristim kada je meni protrebno. Knor kocke se sastoje od mrkve, crnog luka, prasa i peršun. Oko 30 minuta prije nego što je pile gotovo , dodajemo makarone. Posolimo ih i pobiberimo dodajemo sok od paradajza , kocke , i malo vode (oko jedne čaše) .
Nastavljamo peći dok makarone nebudu gotove. Ako zelimo izrendamo kačkavalj i dodajemo malo prije kraja.
Prijatno!!
teleia fainontai ola vasso proxora kai den tha xaseis!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή