31/10/12

Makarone sa kobasicomΜια μακαρονάδα χειμωνιάτικη!!!

Na ovim prostorima ljudi vole da jedu meso. Meso je početak i kraj ishrane i rijetko  kada se jede povrće! Međutim, uravnotežena ishrana obuhvata konzumaciju različitih jela dnevno. Tjestenina je jelo koje trebamo često servirati na sto. Postoji li neko ko ne jede tjestenine? Teško da postoji neko ko ne voli makarone. Makarone su zaista lake za pripremu i veoma ukusne. Danas spremamo makarone sa kobasicom. Zimski tanjir koji dočekuje snijeg  u Banjaluci.

Sastojci :

300 gr. makarona

Sos sa kobasicom
4 hrenovke (za jači ukus možete koristiti roštiljske kobasice)
1 žuta paprika
1 crvena paprika
1 crveni luk
Pola glavice bijelog luka
3 velike kašike soka od paradajza 
malo ulja 
So, biber  i  bosiljak 
Skuhamo makarone (bilo koja vrsta ), iscjedimo i čuvamo njihovu vodu.


Sječemo kobasice i dinstamo u šerpi  5 minuta.Istovremeno sječemo paprike, luk i začine, stavljamo ih u šerpu i dinstamo sve sastojke zajedno.
Nakon toga dodajemo sok od paradajza i jednu šolju  vode koju smo čuvali od makarona. Pojačavamo vatru i kuhamo sve dok ne nestane vode. Dodajemo još jednu šolju  vode , smanjujemo vatru i kuhamo na tihoj vatri dok naše jelo ne ostane sa malo tečnosti.
Serviramo na tanjir. Dodajemo sir (po želji)
 
 Mala tajna : Po mom mišljenju bosiljak daje prelijep miris sosu. Italijani to najbolje znaju:) Dodajte malo , nećete se pokajati!!


Prijatno i uživajte!

 1 σχόλιο:

  1. Τρωω κ εγω μακαρονια με λουκανικο αλλα οχι εται. Απλως τηγανιζω τα μυρωδατα λουκανοκα εκεινα τα χωριατικα κ τα ριδνω πανω στη μακαροναδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή