28/10/12

Čokoladni Kolač



Σοκολατένιο γλυκάκι για τις υπογλυκαιμίες!!!




Sviđaju mi se jednostavni recepti, bez mnogo sastojaka. Jedan takan recept je  i ovaj što danas predlažem. Prije dvije godine jedne nedelje (kao i danas) htjela sam bez nadežno da pojedem jedan čokoladni kolač. Blizu mene nije bila nijedna poslastičnarnica i rešenje je dao internet (kao i uvijek).Tražila sam na internetu i našla sam ovaj kolač. Odmah je privukao moju pažnju , jer je bio toliko jednostavan i sve sastojke uvjek svaka domaćica ima u frižideru. Razmišljala sam „ajde da probam“. Od tada često ga pravim i još ne mogu da vjerujem kako toliko jednostavan recept daje toliko ukusan rezultat.

Sastojci
 1 šolja brašna
1 šolja šećer
1 šolja mlijeka
1/3 šolje ulja
1 jaje 
4 velike kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
2 vanilin  šećera
½ kašike sode
Malo soli

Glazura
150 gr čokolade za kuhanje
4 velike kašike mlijeka
1 kašika meda
1 vanil šećer
Malo ulja 



Stavimo sve sastojke u posudu i  izmiksamo ih dobro.


Rasporedim smjesu u kalup ili u jednu malu tepsiju i pečemo na temperaturi od 180 C  45 minuta. 


Kada je naš kolač spreman ostavimo da se ohladi i istovremeno pripremamo glazuru.Na pari  stavimo sve sastojke glazure, istopimo čokoladu  mješajući dobro. 


Kad je kolač hladan namažemo glazuru.





Mala tajna : Kolač se jede ovako ili uz sladoled. Veoma je ukusan!!



6 σχόλια:

  1. Ω ρε μανα μου που ητανε κρυμμενο παλι αυτο χαχα ενα ενα μου τα εμφανιζει πωπω θυμηθηκα τη σοκολατοπιτα πολυ ενδιαφερον κ ειμαι σε φαση απεξαρτησης απο τη σοκολατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ δεν ειναι ενα πρασακ ζα πετσιβο και σοδα για ενα φλιτζανι αλευρι? Εδω το μπεικιν παουντερ λεει ενα φακελακι για μισο κιλο αλευρι... Επισης λιγο δεν ειναι ενα φλιτζανι αλευρι για ολοκληρο κεικ? Ποση ποσοτητα ειναι το φλυτζανι σου ειναι παντα 240 οπως δειχνει η φωτο? Εγω σηνερα εφτιαξα κεικ εβαλα 400 γρ αλευρι. Μου αρεαει που δειχνει τοσο μαυρο αλλα τωρα ειδα οτι εχει μονο κακαο μεσα. Θα εβαζα σκολατα για να κανω πιο πλουσια τη γευση, επισης βριακω ενδιαφερον το γλασο σου. Αλλα τι σοκολατα βαζεις γιατι στη προετοιμασια φαινεται σαν γαλακτος αλλα μετα ειναι μαυρη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κουπα ειναι 240μλ κ επειδη η συνταγη ειναι με φαρινα που εδω δεν εχει ,μονη μου βαζω ολοκληρο μπεικιν.μην νομιζεις δεν φουσκωνει πολυ.στα γλυκα χρησιμοποιω παντα καλης ποιοτητας κουβερτουρα.ειναι εξαιρετικα εγευστο κ γλυκο οδο πρεπει

      Διαγραφή
    2. Επειδη το εχωκανει απειρες φορες το μονο μυστικο που εχει ειναι το πολυ καλο χτυπημα στο μιξερ.βαλε ολα τα υλιξα κ χτυπατα κανα δεκαλεπτο.το αποτελεσμα θεικα σοκολατενιο😊

      Διαγραφή
  3. Αργω,αλλα απαντω και αυτο μετραει😊.Λοιπον ,ανακαλυψες ενα φανταστικο γλυκο το οποιο φτιαχνω παρα πολυ συχνα γιατι αρεσει σε ολους μας.Ειναι οικονομικο,απλο κ πολυ γρηγορο με υλικα που παντα εχεις στο ψυγειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή