7/11/12

Mahune



Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι...

 Pozdravljajući ljeto ...



Danas želim da pozdravim ljeto kuhajući. Poslednja porcija mahuna u zamrizivaču mi je mudro zatvorila oči. I ako sam ih zaledila u Septembru , danas imam samo jednu kesu!!Ne mogu da čekaju više.

Sastojci:

1 kilogram mahuna
1 crveni luk
2 mrkve
5-6 malih krompira
Dovoljno Peršuna
3 velike kašike soka od paradajza 
Ulje 
So-biber- crveni biber – oregano


U jednoj šepri izdinstamo crveni luk, mrkve  i peršun .




Dodajemo krompire.


Kada omekšaju dodajemo mahune i sok od paradajza. Promješamo dobro.

Dodajemo 1 litar vode i kuhamo.



Kada lonac počne da pišti , smanjujemo temperaturu.Ja koristim ekspres lonac. Treba samo pola sata i mahune su gotove !!!


Mala tajna : Meni se sviđaju bez puno vode. Ako vi zelite da su više kao supa , dodajte malo više vode. Serviramo sa sirom!! 

Prijatno!!!

5 σχόλια:

  1. Mahune ennoeis ta boranija? Ego ospria ksero oti simainei.mipos kati exasa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω την αντύπωση ότι είναι το ίδιο πράγμα. το σίγουρό είναι ότι δεν σημαίνει όσπρια. Νομίζω ότι τα μπόράνια είναι κίτρινα , πιο λεπτά και μακρόστενα. εγώ όλα τα λέω μάχουνε :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτα τα φοσολια τα εκει εχουν την ιδια γευση με τα δικά μας? εχεις δοκιμασει κατι κιτρινα φασολια της εταιριας φρικομ? εγω γενικα εδω δε τρωω φασολια παρα μονο τα πιχιαρικα κατι παρα πολυ μακρουλα και πολυ πολυ λεπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Probala sam. sve to ukusno, ali ja radim nesto drugo. kupujem u septembru mahune na pijaci (izuzetno ukusne su , kod nas nisu toliko) I bacam u hladnjak da imam u toku zime.

      Διαγραφή
  4. a ja nisam još probla Frikom žute boranije ali ovako pitam samo da znam kakav je ukus. Ipak, firma koja ovde u Grčkoj prodaje Frikom ... prica se da nece vise biti

    ΑπάντησηΔιαγραφή