Alternativa dimenzija ..
Μια άλλη διάσταση ..
Jabuke su kraljice jesenjeg voća. Ukusne su i lagane a ovdje ih svi imaju. Ja sam imala dvije kese divljih jabuka , dugo su stajale i počele su da propadaju. Žao mi je bilo da ih bacim, nisan imala vremena (niti sam bila raspoložena, da budem iskrena) da pravim kolač , da radim sa brašnom, da perem tanjire i šta sam mogla drugo da uradim , pripremila sam pečene jabuke, dakle izvolite recept za vas.
Sastojci:
10 svježih malih jabuka
2 velike kašike oraha
2 velike kašike bundeve
3 velike kašike šećera
3 velike kašike meda
1 vanilin šećer
malo ruma
2 kašike cimeta
2 velike kašike oraha
2 velike kašike bundeve
3 velike kašike šećera
3 velike kašike meda
1 vanilin šećer
malo ruma
2 kašike cimeta
U jednu malu posudu stavljamo sve ostale sastojke.
Kašikom stavljamo u sredinu svake jabuke smjesu. Jabuke stavljamo u jednu malu tepsiji (ja sam koristila kalup).Pečemo na temperaturi od 180 C oko 40 minuta otprilike. U sredini pečenja kašikom prelijevamo umak po jabukama.
Mala tajna : možda pečene jabuke nisu pravi kolač , ali njihov ukus nije ništa manje od toga.
Mala tajna 2 : možete se po želji igrati sa količinom sastojaka.
Mala tajna 3: posle ručka običaj je da serviramo kolač. međutim mislim da serviranje pečenih jabuka uvijek prijatno iznenadi . Probajte , nećete ništa izgubiti..
Mala tajna 2 : možete se po želji igrati sa količinom sastojaka.
Mala tajna 3: posle ručka običaj je da serviramo kolač. međutim mislim da serviranje pečenih jabuka uvijek prijatno iznenadi . Probajte , nećete ništa izgubiti..
Prijatno!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου