τυρόπιτα εύκολη και γρήγορη.
Mi Grci volimo različite pite : sa sirom , sa mesom , sa špinatom. U mojim krajevima pravimo pite. Uglavnom žene razvijaju jufke. Tako postižu bolji rezultat i ukusnije jelo. Međutim, kada želimo nešto na brzinu , mala sirnica je odlična idea. Sa njom možemo počastiti goste , koji dolaze a javljaju se u poslednji trenutak. Skoro da je teže da objasnim kako se pravi nego da je napravim. Ko je od vas napravi prvi put, sigurno će je napravi ponovo. Ajde da vidimo , kako se pravi.
Sastojci:
Lisnato Tijesto
1 šolja sira fete (može i više, zavisi od vašeg ukusa)
2 velike kašike jogurta
2 velike kašike mladog sira
So i biber (po želji)
Malo brašna za razvijanje tijesta
1 šolja sira fete (može i više, zavisi od vašeg ukusa)
2 velike kašike jogurta
2 velike kašike mladog sira
So i biber (po želji)
Malo brašna za razvijanje tijesta
U jednu posudu stavljamo zajedno: sir , jogurt i mladi sir pa sve to dobro promješamo.
Razvijemo tijesto.
Stavljamo smjesu na tjesto.
Hvatajući rukama sa jednog i drugog kraja sve urolamo.
Stavljamo na tepsiju , praveći krug.
Nastavimo sve dok ne završimo sa rolanjem.
Prijatno!!!
A traditional and tasteful greek recipe!
ΑπάντησηΔιαγραφή