15/1/13

Kazan Dipi

 

Svi koji volite kreme, bićete oduševljeni 

Ukusnije dno kazana NE POSTOJI !!!

Πιο νόστιμος πάτος του καζανιού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!

 kazan ntipi19

kazan ntipi209

Turski kolači mi se mnogo sviđaju. Veoma  su dobri , sa mnogo preliva i dosta kalorija. Dugo vremena sam htjela napraviti kazan dipi jer sam ga probala u Atini u jednoj poslastičarnici koja prodaje samo istočne kolače. Kazan dipi je naziv za dno kazana. Ako volite kreme , napravićete ga ponovo i ponovo i ponovo…

 

Sastojci

4 –5 velikih kašika šećera

2 litra mlijeka

500 gr šećera

4 vanilin šećera

200 gr skroba

 

kazan ntipi1

U jednoj tepsiji rasporedimo 4-5 kašika šećera.

kazan ntipi11

Stavljamo tepsiju na poslednji stepen kuhanja. Upalimo  rernu i ostavimo šećer da se stopi (ne znam tačnu riječ na vašem jeziku)

kazan ntipi3

Istovremeno pripremamo kremu. U jednu  šerpu sipamo mlijeko (držimo oko 200 ml)

kazan ntipi6

200 ml mlijeka koje smo čuvali dobro izmiješamo  sa skrobom. Kada  se mljeko skuva sipamo skrob  i promješamo brzo i dobro tako da se nezgrudva.Dodajemo  šećer i vanilin šećer.

kazan ntipi10

Vraćamo se  tepsiji sa šećerom a kada on dobije zlatnu boju, izvadimo tepsiju, sipamo jednu kutlaču kreme u nju i raširimo je da pokrije cijelu površinu.

kazan ntipi12

Stavljamo tepsiju ponovo u rernu i pečemo dok krema ne dobije zlatnu boju ali stalno pazimo tepsiju ,  da ne zagoriti. (meni je ovaj put palo   malo više kreme , ne treba toliko)

kazan ntipi13

Izvadimo tepsiju i sipamo ostalu kremu.Ostavimo je sa strane da se malo ohladi  a nakon toga je stavljamo u frižider. Ne žurimo sa jelom. Krema mora da stoji čak i jedan dan (ako ste stripljivi, ja nisam bila :)))

kazan ntipi90

 

Mala tajna 1 : bolje da koristite mlijeko sa puno mliječne masti. Ja nisam koristila , pazim moju liniju (!!!!:))) ali krema tad ima bolji ukus.

Mala tajna 2 : serviramo kremu okrećući je naopako

 

 

Καλοφάγωτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου