4/12/12

Cecine Buhtle

buhtle 2
Jednog kišnog dana , Ceca nije znala šta da radi pa je odlučila da napravi nešto slatko . Prodavnica je bila daleko , vani je bilo hladno , počela je kiša i ona se setila njene majke i njenih kolača. Potražila je duboko u ladici  svesku sa receptima. Recept koji joj je privukao pažnju su buhtle. Imala je sve sastojke u kući, odmah se uhvatila šerpe i počela je da ih pravi. Kada su bile gotove , donijela je nekoliko komada i meni , prebacile smo i slike na računar i sada vi možete pročitati njezin recept (ja sam bila sretnija i probala sam) . Dakle, mogu potvrditi da su odlične …
I na ovaj post ja bih htjela dodati prevod za moje prijatelje u Grčkoj.
Sastojci
500 gr brašna (αλεύρι)
4 jaja (αυγά)
7 velikih kašika šećera (κ.σ ζάχαρη)
1 mala kašika soli (κ.γ αλάτι)
1 velika kašika kvasca (κ.σ μαγιά)
200 ml mlijeka-toplog (γάλα χλιαρό)
 buhtle 3
Zamješamo sve sastojke zajedno. tijesto mora biti malo mekše (otprilike kao da pravimo hljeb).Ostavimo da nadođe dok ne izađe na vrh posude.Kada izađe na vrh , moramo 3 puta promješati u razmaku od 15 minuta.
Σε  ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. το μείγμα μασ πρέπει να είναι μαλακό , όπωσ περίπου όταν κάνουμε ψωμί. το αφήνουμε να μεγαλώσει και να φτάσει την κωρυφή του μπωλ.όταν φτάσει την κορυφή και με διαφορά 15 λεπτών κάθε φορά το ανακατεύουμε τρεισ φορές.
buhtle 5 
Treći put kada nadođe , pospemo brašno na radni sto i smjesu istresemo na brašno. Nakuvamo dobro.
Tην τρίτη φορά  βάζουμε αλεύρι στο τραπέζι και δουλεύουμε τη ζύμη μας.
buhtle 6
Kalagijom razvijemo do debljine jednog prsta.
Με τον μπλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο με πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
buhtle 7
Uzmemo nož i sječemo na kocke kao na slici.
Κόβουμε το φύλλο σε κομμάτια όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
buhtle 9
Na svaku kocku možemo stavljati eurokrem ili pekmez ili mermeladu.
Βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι μερέντα ή μαρμελάδα.
buhtle 8
Zavijemo rukom u lopticu.
Το κλείνουμε σαν μπαλίτσα
buhtle 10
Stavljamo na pouljenu tepsiju i ostavimo sa strane oko pola sata. pečemo na laganoj temperaturi oko pola sata.
Βάζουμε τις μπαλίτσες σε ταψί που πριν αλείψαμε με λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα. Κατόπιν ψήνουμε σε χαμηλΉ φωτιά για περίπου μισή ώρα
 buhtle
buhtle 1
Mala tajna 1: serviramo uz kafu i veoma su ukusne.
Mala tajna 2: svi koji smo ih probali u glas  smo rekli “”kako je vrijedna naša snaha!””!!!!

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου Βάσω. Καταταπληκτική η συνταγή σου. Είναι μια πιο υγιεινή εκδοχή του κρουασάν. Μπράβο σου. Μου άρεσε πάρα πολύ και θα την ξαναφτιάξω σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή