TOPI SE NA USNAMA….
Λιώνει στο στόμα !!!!!
Dobar dan , dobar dan! Kako ste? Nadam se da ste dobro.
Dugo nisam stavila na blog recept sa mesom i bojim se da ne pomislite da sam promιjenila stav i počela da jedem samo biljnu hranu. Naravno da to nije istina. Jednu malu pauzu smo napravili i evo nam opet piletine na nedeljnom stolu!
Za danas spremamo za vas neobično ukusnu piletinu . Vjerovatno ste počeli da maštate pile u aromatičnom umaku od vrhnja sa krem sirom i šampinjonima.
Ne, ne ….Proudite se!! Moja piletina je takođe ukusna i istovremeno lagana i mekana. Ajmo da je pravimo!
Sastojci
pile u komadima , file ili batak sa karabatakom
jogurt
sok od limuna
brašno
mrkvice od hljeba
Skidamo kožice sa piletine , operemo ga dobro , ostavimo sa strane da se iscijedi, posolimo i pobiberimo . Ja sam stavila i malo crvenog bibera . Vi slobodno stavite koji god hoćete začin.
Potopimo meso u sok od limuna.
Uvaljamo pile u brašno.
Onda u jogurt.
Na kraju u hljebne mrvice . Rasporedimo u tepsiju , zalijevamo malo uljem i pečemo na temperaturi od 220 C stepeni dok se ne ispeče.
mala tajna 1 : nisam uspjela sa slikama , nisam uspjela sa slikala ….ali to se dešava kada je čovijek gladan i žuri da jede.
mala tajna 2 : nisam napisala količinu sastojaka , jer to zavisi od vašeg jela i potrebe.
mala tajna 3 : ja jogurt ne jedan i ovo je jedan prijatan način da se on utroši.
mala tajna 4: nemojte ni slučajno da mislite da smo jeli piletinu ovako kao što se vidi na slici. Šarena riza je odličan prilog. Za recept kliklinite ovde http://grckakuhinja.blogspot.com/2012/11/sarena-riza.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου