It ΄s undelievable …..dok ne servira na tanjiru!!!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ !!!!
Ne znam za vas ali ja obožavam cimet. Sviđa mi se njegov disketan miris. Ako kolač ima cimet odmah me osvaja, ako ima i kremu , e tada me porobljava Tako se dešava i sa krempitom. ovaj recept ima dovoljnu količinu cimeta ,ne samo u kremi ali i na kori . Znate li šta još ja radim. Malom kašikom otvaram u sredini komada jednu malu rupu u koju stavim šećer u prahu i cimet. To je naš način da serviramo bugatsu , jer krempita je na grčkom bugatsa. Bugatsi treba CIMET …..
Sastojci
1 pakovanje lisnatog tijesta
1 litar mlijeka
1/2 šolja brašna
1 šolja gustina
šećer – koliko vi mislite da treba , ja sam stavila oko 400 gr.
4 jaja
kora od jednoga limuna
1 margarin
2 vanilin šećera
malo cimeta, konjak
šećer u prahu
Razvijamo tijesto i rasporedimo ga u tepsiju.
Istovremeno stavljamo mlijeko da se kuha i čim je gotovo dodajemo brašno i skrob , koji smo promješali sa malo mlijeka.
Izrendamo koru od limuna i stavljamo je u smjesu.Dodajemo i vanilin šećer ,malo cimeta i malo konjaka.
Kada je krema gotova , dodajemo cijeli margarin osim što odvojimo 3-4 kašike .Dodajemo i šećer. Količina šećera zavisi od vačeg ukusa. Po mom mišljenju treba sigurno oko 400 gr . Ostavimo kremu sa strane malo da se ohladi.
Kada se krema ohladi i SAMO TADA dodajemo jaja.
Sada smo spremni. Vraćamo se tepsiji i sipamo kremu.
Prekrivamo drugim listom. Stopimo margarin koji smo odvojili i zalijevamo tjesto.Pečemo na prethodno zagrijanoj rerni na temperaturi od 200 C oko 45 minuta. kada je bugatsa gotova posipamo na tijesto malo šećera u prahu , malo običnog šećera i cimeta.
mala tajna 1: topla ili hladna ova krempita je pravo rešenje kada opadne šećer…
mala tajna 2: mislim da je bolja kada je SLATKA, SLATKA, zato nemojte da štedite šećer.
UŽIVAJTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου