27/4/13

Posni kolač sa kokosom



ARE YOU …………POSTING ?

kolac sa kokosom

Znam da vam je dosadilo čitati posne recepte ali mi još uvijek postimo i naša svakodnevna hrana treba biti posna. Mogu reći da je na početku to  bilo zaista teško  i cijeli dan sam imala osjećaj da sam stalno gladna. Sada sam se navikla i  mogla bih nastaviti postiti koliko hoću bez problema. Dakle naša ishrana je stvar navike !!! Moj zaključak iz ovoga iskustva je da post nema dobra i različita jela , posebno kada se čovjeku sviđa meso , ali ima   super kolače. Kolače koje sam pravila ovih dana , ću sigurno pravi ponovo.
Za danas predlažem kolač sa kokosom. Meni se kokos ne sviđa , ali ovaj put sam promijenila stav. Možda je najljepši, najbrži i najlakši kolač – keik – jer takvi kolači se nazivaju keikom na grčkom –  koji sam napravila do sada.

Sastojci
1 šolja ulja
1 1/2 šolja šećera
1 šolja soka od narandže
kora od 2 narandže
1 šolja kokosa
3 šolje brašna
1 prašak za pecivo
1 šolja kisele vode
kolac sa kokosom2
Dobro promješamo mokre sastojke  sa šećerom i kokosom.
kolac sa kokosom3
Onda dodajemo brašno & prašak za pecivo.
kolac sa kokosom5
Sipamo tjesto u kalup i pečemo na temperaturi od 180 C oko 50 minuta (uradimo test sa čačkalicom tako da smo sigurni da je kolač gotov ).
kolac sa kokosom8
Izvadimo iz rerne i ostavimo sa strane da se potpuno ohladi.Onda po želji pravimo preliv sa šećerom u prahu (oko 1 šolja), malo soka i kora od narandže ili jednostavno možete servirati bez preliva!
kolac sa kokosom7
mala tajna 1 : ukus kolača liči na pjenu!
 
                                                                  prijatno !!!!!!!

6 σχόλια:

  1. Kale ppu otane ayto krymmeno toso kairo? :) Trellainomai gia ti karyda, alla ohi se syndiasmo me portokali nego me lemoni pistevo tha itan kalytera.Gennatai to erwtima: giati vazoume mia solja kisele vode? Ego kisela voda den eho piei pote mou, oute to eho hrisimopoiisei se gluko. Mipos sa soda gia na fuskosei???? Hm mou irthe mia idea. Leo na to epiheiriso.:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. De nomizo oti hriazetai i kisela voda afpu ehei tosi portokalada ama valoume ena koutalaki soda da fuskosei, ti ta theme tosa ygra? Esy ti les? To eheis kanei mipos ki allios apo tote?? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κισελα βοντα είναι η σόδα και είναι απαραίτη για φουσκωσει.επίσης ως υγρό στοιχείο στο κέικ εγώ στίβω φρέσκα πορτοκαλια και δεν χρησιμοποιώ αναψυκτικό πορτοκαλάδα. αυτό είναι ενα καταπληκτικό νηστίσιμο κέικ. τη συνταγή την έχω δώσει σε πολλές και όλες έχουν ξετρελλαθεί :)) δοκίμαστω και θα με θυμηθείς. όσο για τίς γκλαζούρες απο πάνω , περριτές ... απολαυστικότατο και χωρίς αυτές

      Διαγραφή
  3. Πραγματικά ήθελα να το φτιαξω αλλα μετα θυμηθηκα ενα κεϊ κπου εκανα προσφατα κ εβαλα κακαο κ καρυδα κ πορτοκαι και δε μου αρεσε το πορτοκαλι με τη καρυδα :( αμα παλι το κανω με λεμονι θα πεσε ιπολυ κ θα βγει ξινιλα. αμα οτ κανω με γαλα δε θα ναι νηστισιμο οποτε πως θα παρουσιασω στο μπλογκ οτι εκανα το γλυκο σου που λεει ποσνο και να μην ειναι, ουφ. Ελπιζω να βρω μια αλλη συνταγουλα σου να κανω. ξερω τι ειναι κισελα βοντα :) alla μπορουμε να βαλουμε ενα κουταλακι σοδα σκονη σε ολο αυτο το χυμο και θα φουσκωσει. επισης αμα ειναι να κανω κατι και θελω να το δημοσιευσω θα σε ρωτησω πρωτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω πάρα πολλές συνταγες τις κάνω και τις απολαμβάνω χωρίς το άγχος της φωτογράφησης :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nai alla de ginetai na ftiakso to glyko sou kai na mi to dikso, eidika ama vgei kalo.dikse mas k emas na mathenume kamia idea:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή