Kada vam opada šećer …
Ό,τι πρέπει για τις υπογλυκαιμίες …
Prije nekoliko dana moja porodica je slavila. Puno smo pojeli mesa , puno su popili i lično ja puno sam pojela kolača. Žao mi je da ih gledam da stoje na tanjiru.Posle slave bilo mi je žao da ih gledam u frižideru. Sretno , slava je prošla , svi smo bili zadovoljnji , ja sam bila malo deblja i evo me sada da vas počastim tim prelijepim malim kuglicama koje se prave lako i brzo a prebrzo se konzumiraju.
Sastojci
500gr petit keksa
100 gr hljebnih mrvica
1 margarin
11/2 šolje mljeka (možda i malo više)
šećer u prahu
2 vanillin šećera
3-4 velike kašike kakoa
2 šolje oraha
malo cimeta
malo ruma
Glazura
crna čokolada, bjela čokolada, kokos , kakao.
malo ulja
Keks skroz smrvljen.
U jednu posudu dodajemo keks i sve ostale sastojake (osim mlijeka i margarina ) i dobro promiješamo. Polako dodajemo i šećer u prahu. Količina šećera zavisi od toga koliko je keks sladak i od vašeg ukusa.
Utopimo margarin i stavljamo ga u smjesu.
Na kraju dodajemo mlijeko. Moguće je da je potrebno staviti više mlijeka , jer treba smjesa da je sva mokra. Smjesu stavimo u frižider oko pola sata.
Izvadimo je iz frižidera i rukom oblikujemo male kuglice.
Istovremeno stopimo čokoladu na ben mari sa malo ulja.
Svaku kuglicu potapamo u čokoladu i rukom okrenemo je tako da je cijela kuglica u čokoladi.Ako ne želite koristiti čokolade postoje i druge varijantne: kakao, kokos. Ja mislim da sa crnom čokoladom te male kuglice su najukusnije.
Rasporedimo kuglice u tepsiju i stavljamo ih u frižider.
mala tajna 1: te male kuglice su pravo iskušenje. Bolje da nekog častite nego da ih jedete sami.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου